Atelier de lucru - Finalizare Program Paşaportul Copiilor pentru Arii Protejate, 23 Septembrie 2014, Braşov

În 23 Septembrie 2014, a avut loc la Brașov un atelier de lucru care a avut ca scop finalizarea programului Pașaportul Copiilor pentru Arii Protejate. Au participat echipele de proiect ale ProPark, Ecouri Verzi și 24 de parteneri de la 21 de administrații de arii protejate sau ONG-uri care deruleaza programe de educație pentru natură.

A fost prezentat stadiul actual de lucru al publicației Pașaportul Copiilor pentru Arii Protejate și s-a primit feedback pentru finalizare. Participanții au lucrat în echipe și individual pentru a realiza textul care va fi folosit în pașaport, petru fiecare arie protejată în parte.

În vederea organizării cursurilor de educație ecologică, a fost prezentat și discutat formularul de înregistrare a cadrelor didactice recomandate de fiecare administrație de arie protejată în parte. Cursurile vor ajuta personalul didactic interesat să transmită cât mai eficient copiilor importanţa conservării naturii şi a protecţiei mediului şi să utilizeze în mod eficient Biblioteca Virtuală a Naturii .

Pentru orgnizarea taberelor Junior Ranger a fost lansată o competiție între administrațiile de arii protejate interesate. Acestea trebuie să se înscrie într-un formular și să trimită o scrisoare de intenție în care să descrie de ce cred că sunt cele mai potrivite pentru găzduirea taberelor.

S-a discutat și despre elementele modulului online Bibliteca Virtuală a Naturii și participanții au fost invitați să completeze un formular online care este la baza viitoarei baze de date indexate a bibliotecii.