Vizită de studii Cambridge Conservation Initiative, 23-27 Aprilie 2015
Datorită obținerii rezultatelor propuse din urma implementării proiectului NinS şi atingerii indicatorilor propuşi, am dorim să investim economiile bugetului într-o activitate de creștere a capacității echipei proiectului precum și a celor mai activi parteneri, contribuind astfel direct la îndeplinirea obiectivului general al proiectului.
Activitatea propusă de echipa proiectului NinS a fost o vizită de studii de 5 zile la centrul pentru cosnservarea biodiversităţii (Cambridge Conservation Initiative - CCI) numit după Sir David Attenborough, aparţinând Universităţii din Cambridge din Marea Britanie.
Astfel în perioada 23-27 Aprilie a fost organizată vizita de studiu, având 11 participanţi (8 reprezentanţi ai echipei ProPark şi 2 reprezentanţi din partea administraţiilor ariilor protejate).
A fost aleasă acestă destinaţie datorită faptului că spaţiul CCI a fost conceput pentru a încuraja colaborarea organizaţiilor de mediu internaţionale, pentru a genera soluții la provocările de conservare și pentru a crea un mediu de idei bogate care sa inspire generațiile viitoare. Spaţiul găzduieşte peste 500 de academicieni, practicieni și studenți de la Universitatea Cambridge și membrii organizațiilor partenere CCI.
Astfel, vizita la Centrul pentru Conservarea Biodiversitatii ne-a oferit şansa sa stam de vorbă şi să realizăm un schimb de practici, experienţe, lecţii învăţate şi posibile parteneriate cu:
- BirdLife International
- Cambridge Conservation Forum
- Fauna & Flora International (FFI) - membru fondator al Fundaţiei ProPark
- Royal Society for the Protection of Birds (RSPB)
- University of Cambridge
Pe langa aceste organizaţii a fost programată şi o întalnire la centrul de voluntariat din Londra, Hammersmith & Fulham, a cărei viziuni ni s-a părut foarte interesantă pentru că aceştia consideră voluntariatul ca o poartă deschizătoare de alte oportunităţi (locuri de muncă, instruire, educaţie şi afaceri). Înfiinţat în 1986, centrul lucrează cu persoane, organizaţii şi companii private. Aceasta vizită am considerat-o extrem de utilă atât în contextul Fundaţiei ProPark care a lansat printr-un proiect finanţat de Fondul ONG o platforma de conectare între administraţii de arii protejate şi voluntari (www.voluntariatnatura.ro) dar şi pentru partenerii noştri care pot învăţa cum să realizeze activităţile de voluntariat în interesul ariei protejate.
În vederea selectării celor doi parteneri care să beneficieze de vizita de studii, un concurs a fost lansat prin intermediul căruia o activitate de promovare a Paşaportului Copiilor pentru Arii Protejate trebuia realizată. Un ghid de concurs a fost realizat şi diseminat în rândul tuturor partenerilor proiectului cu toate informaţiile necesare pentru candidare.
Câteva poze se pot vedea aici.