Zimbrul Rocco în tabără în Situl Natura 2000 Munţii Trascău, 24-28 august 2015

O altă tabără mult așteptată de 16 elevi din Vânători Neamț a avut loc în Situl Natura 2000 Trascău, la Rimetea, în perioada 24-28 august. Aceștia au venit însoțiți de zimbrul Roco, mascota Parcului Natural Vânători Neamț.

Prima zi de tabără a fost dedicată activităților de cunoaștere. S-au cunoscut atât copiii cu rangerii și animatorii de tabără, cât și copiiilor le-a fost prezentat Situl Natura 2000 Trascău, cu valorile naturale și culturale, cu plantele și animalele protejate.

Următoarele zile le-au petrecut pe potecile Trascăului, prin două drumeții, una la Vârful Colții Trascăului și una la Cetatea din Colțești. O altă zi a fost dedicată aventurii, când participanții, împreună cu invitații lor de la Centrul Social pentru Copii “La Noi” au fost inițiați în escalada pe stâncă de către Catrinel și colegii ei.

Serile au fost animate de cântece la chitară la focul de tabără, gustând bezele coapte la foc. Cântece precum Imnul Dianei și Andrii Popa au fost învățate repede și au devenit adevărate imnuri ale taberei.

Tabăra a avut și o componentă culturală, elevii vizitând Alba Iulia, cetatea și muzeul, unde au asistat la schimbul gărzii cetății și, așa cum au spus chiar ei, au atins cu mâna o parte din istorie. Dar nu doar ei au descoperit și învățat ceva nou ci ne-au și învățat și pe noi tradițiile nemțene prin mai multe spectacole pe care le-au făcut pe durata taberei. A fost una dintre echipele cele mai bine pregătite la partea artistică, văzându-se clar amprenta lăsată de profesorii coordonatori Pipirigeanu Ioan și Luminița Jîjîie.

Despărțirea de tabără a fost grea, după atâtea activități atractive și inedite, care i-au ajutat pe toți să devină Junior Ranger. Câteva momente ale taberei se pot vedea în albumul de aici