În vizită la Luță Acviluță, acvila de munte din Parcul Național Retezat, 18-22 iulie 2015

Ghinduță, veverița care oferă copiilor Pașaportul pentru arii protejate, și-a luat rolul de ghid în serios și a invitat un grup de elevi de la școala din Grințieș, jud. Neamț să descopere Parcul Național Retezat, tărâmul fermecat cu ochi albaștri, în tabăra de la Râușor. Ajutor de nădejde și gazdă locală a fost Luță Acviluță, faimoasa mascotă a parcului, care, din înaltul cerului și de pe piscuri stâncoase, le-a arătat cele mai frumoase locuri ale Retezatului.

Cu toții au străbătut potecile până la lacul Stevia, unde au aflat cum au sculptat ghețarii Munții Retezat, ce este și la ce folosește un refugiu turistic și care sunt marcajele turistice din România.

În altă zi, împreună cu un grup de elevi din Hațeg, Luță Acviluță i-a condus pe poteca tematică până pe culmea Lolaia să vadă cele mai înalte și mai abrupte vârfuri din Munții Retezat și să afle multe despre animalele și plantele din parcul național.

Tabăra a fost completată de experiența de la Parcul de Aventură Râușor sub îndrumarea Salvamont Hunedoara unde au mai învățat tehnici de escaladă și cum se instalează cortul. Jocurile de cabană, cântecele la chitară și focul de tabără au dat tonul distracției iar frigăruile și bezele au dat gust aceste zile petrecute în Parcul Național Retezat.

Toți membrii echipei au devenit Junior Rangeri pentru că acum știu de la Rangerul Robi ce pot să facă vizitatorii și localnicii într-un parc național, pentru că o să le spună și prietenilor aceste lucruri, pentru că au luat partea la toate activitățile și pentru că au creat postere originale cu experiențele din tabără.

Vizitează și albumul foto aici