Concurs! Se caută cele mai bune 5 clase din România pentru a participa în tabere Junior Ranger!

În perioada 5 Mai - 5 Iunie 2015 ProPark Fundația pentru Arii protejate invită toate clasele V-VIII din România să participe la competiţia pentru una din cele 5 Tabere Junior Ranger gratuite. Taberele pentru cele 5 echipe câştigătoare vor fi gratuite şi desfăşurate în una dintre cele mai interesante arii protejate din România, şi anume:

Parcul Naţional Retezat – perioada 18 – 22 Iulie 2015

Muntele Mare– perioada 19-23 august 2015

Munţii Trascău - perioada 24-28 august 2015

Parcul Natural Lunca Mureşului – perioada 17-21 august 2015

Parcul Natural Bucegi – perioada 2-6 septembrie 2015

Cu ocazia acestor 5 zile în tabără, copiii vor avea ocazia să petreacă timp în aer liber, să înveţe despre natura prin intermediul jocurilor, să exploreze şi să experimenteze rolul de ranger în parc pentru a înţelege mai bine cum anume putem proteja natura. Copiii vor înțelege de ce trebuie să aibă grijă de plantele și animalele găzduite de ariile protejate învățând despre natură la ea acasă.

În cadrul taberelor vor fi organizate excursii în aria protejată, competiţii pe echipe, vânătoare de comori, plimbări cu bicicleta, canoe sau tiroliană în funcţie de specificul fiecărei arii protejate.

Costurile legate de organizarea taberei vor fi acoperite integral de către ProPark- Fundaţia pentru Arii Protejate, incluzând transportul, cazarea, masa şi activităţile conexe desfăşurate în timpul taberelor.

Pentru a participa la taberele gratuite copiii vor trebui să realizeze un proiect care va consta într-un eseu scris, înregistrare video sau un colaj de fotografii, cu următoarele teme: “Soluții pentru arii protejate”, “Ariile protejate merită vizitate”, “Ariile protejate în clasa/școala noastră!”.

Taberele sunt organizate în cadrul proiectului Natura în şcoli şi şcoala în Arii Protejate, implementat de ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate alături de 37 de parteneri şi finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondul ONG în România.

Pentru mai multe informaţii despre competiţie şi regulament vă rugam să accesaţi secţiunea Natura în şcoli.