Situl Natura2000 Dealurile Homoroadelor

© APNA
Dealurile Homoroadelor, cuprinzând Cheile Vârghișului și Heleșteele de la Sânpaul, se află în sud-estul Transilvaniei, într-o zonă în care apar atât pădurile de foioase cât și pajiști și terenuri cultivate în mod tradițional. Această zonă este deosebit de importantă pentru ocrotirea păsărilor, mai multe specii aflate în pericol găsindu-și adăpost aici: acvila țipătoare mică, acvila de câmp, acvila țipătoare mare, acvila de munte, buha și șoimul călător. Alte păsări pe care le întâlnim aici sunt barza neagră, ciocănitoarea de stejar, huhurezul mare și cristeiul de câmp, precum și un numar foarte mare de păsări călătoare care trec pe aici în migrația lor.

Tot aici se găsesc și o serie de plante ocrotite, dintre care amintim: papucul doamnei, irisul bărbos și tulichina lupului.

Cum ajungem?

În nordul sitului se poate intra pe DJ137 dinspre Feliceni şi Odorheiu Secuiesc, pe DJ131A dinspre Băile Homorod sau pe DJ132 dinspre Vlăhiţa. În partea de est a sitului se poate intra dinspre Baraolt pe DJ131 până la Vârghiş, iar în partea de sud din Rupea pe DJ132 sau DJ132B. În sit se mai poate intra din localităţile limitrofe acestuia pe mai multe drumuri forestiere.

Puncte de informare si centre de vizitare

 

Poteci de drumetie si Poteci tematice

 

Sediul

  1. Ocolul Silvic Baraolt: Str. Minerilor, nr.11/A, loc. Baraolt, jud. Covasna
  2. Asociaţia “Lumea Pierdută”: Str. 1 Decembrie 1918, nr. 27, bl. 6B, ap 5, Baraolt, Covasna
  3. Asociaţia Geopark Perşani: Comuna Racoş, Str. De Jos, Nr.19, Jud. Braşov

Unde gasim stampila si Pasaportul copiilor pentru arii protejate

Ocolul Silvic Privat Baraolt

Adresa: str. Petőfi Sándor, nr. 10A, Baraolt, județul Covasna, 525100
Persoana de contact: Bedő Oliver
Telefon: 0730711443
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.