Parcul natural Bucegi

© APNA
Parcul Natural Bucegi protejează păduri întinse pe mai mult de jumătate din suprafața sa, cele mai des intâlnite fiind pădurile de fag, brad, molid și larice. În ceea ce privește flora, cele mai apreciate plante sunt: floarea de colț, smârdarul și crinul de pădure. Fauna parcului este diversificată: ursul, lupul, râsul, capra neagră, cocoșul de munte. De asemenea, Parcul Natural Bucegi este bogat în atracții turistice de la monumente naturale: Babele, Sfinxul, Peștera Ialomiței, Cascada Urlătoarea, Pietrele de la Vf. Omu, Colții Morarului, Hornurile Malaiestilor, Pasul Strunga; la monumente antropice: Crucea Eroilor - simbolul Munților Bucegi; la obiective cultural - istorice: Mănăstirea Sinaia, Castelul Peleș, Schitul Peștera, Castelul Bran, Casa memorială George Enescu, Castelul Cantacuzino și nu în ultimul rând la domeniu schiabil.

Munții Bucegi sunt cea mai vizitată zonă în care se practică sporturile de iarnă din România. Turiștii se pot bucura de pârtii cu diferite grade de dificultate, cu numeroase instalații pe cablu, în stațiunile Predeal, Sinaia și Bușteni.

Cum ajungem?

Accesul în parc se poate face cu mașina sau telecabina. Cu mașina se ajunge de pe Valea Prahovei, prin Bușteni sau Predeal, prin Culoarul Bran-Rucăr sau din Târgoviște, pe Valea Ialomiței sau Valea Brateiului.

Pentru turiștii nemotorizați, există și două telecabine, una care urcă din Bușteni spre cabana Babele și Pietrele și alta din Sinaia până la cota 2000.

Plecarea pe traseele turistice se face din localitățile Moroeni, Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal, Bran, Râșnov sau Moeciu.

Puncte de informare si centre de vizitare

  1. Centrul de Vizitare al Parcului Natural Bucegi, Bușteni, str.Telecabinei, în apropierea Hotelului Silva
  2. Punctul de Informare Moroeni, la sediul Administrației Parcului Natural Bucegi, Moroeni, Str. Principală nr. 71, tel: 0372 758 550
  3. Punctul de Informare Peștera, în incinta Salvamont Padina - Peștera.

Poteci de drumetie si Poteci tematice

Vizitatorii Parcului Natural Bucegi pot parcurge 52 de trasee omologate. Acestea au diferite grade de dificultate, pot fi parcurse de primăvara până toamna, iar unele chiar și iarna și sunt grupate în patru magistrale turistice, ce traversează întregul masiv.

În Parcul Natural Bucegi există şapte trasee tematice care sunt amenajate şi prevăzute cu panouri informative, locuri de odihnă și podețe, după cum urmează:

  1. Bușteni - Cascada Urlătoarea
  2. Bușteni Jepii Mici - Babele
  3. Lacul Scropoasa – Zănoaga
  4. Padina - Valea Doamnele - Drumul Grănicerilor - Șaua Strunga - Padina
  5. Râșnov (La Uzină) - Șapte Izvoare
  6. Valea Bangaleasa (Moeciu de Sus) - Poiana Gutânu - Grohotiș - Valea Bangaleasa
  7. Turbăria Laptici

Aceste trasee urmează trasee turistice existente, omologate și semnalizate corespunzător.

Sediul

RNP ROMSILVA - ADMINISTRAŢIA PARCULUI NATURAL BUCEGI RA
Str. Principală, nr. 71, Moroeni, judeţul Dâmboviţa

Unde gasim stampila si Pasaportul copiilor pentru arii protejate

RNP Romsilva Administrația Parcul Natural Bucegi RA

Adresa: str. Telecabinei, nr. 34, Bușteni, județul Prahova, 105500
Persoana de contact: Coltoiu Alexandru
Telefon: 0731560397
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Aici găsim standul! Ei ne vor da ştampila şi autograful!